Krönikör

Det va för några år sedan som jag som först fick höra så mycket gott om Förvaltarforum ett forum för förvaltare skapat av Ove Nordqvist & Co. Alla jag pratade med hade så mycket positivt att säga kring denna satsning och då blir man ju genast intresserad och börjar följa!  Sedan starten har Förvaltarforum sett till att förse förvaltarsverige med matnyttig information skräddarsydd för just förvaltare.

Det är därmed med stolthet jag nu kan avslöja att jag ska börja skriva som krönikör kring uthyrningsfrågor, marknadsföring och fastighetsutveckling i detta eminenta forum.

Här är den första krönikan av många, många fler framöver!

In och läs, dela, spara ner osv osv för detta kan bli en riktigt bra handbok kring uthyrningsfrågor att stötta sig mot framöver. Följ sedan Förvaltarforum och börja prenumerera på deras digitala nyhetsbrev genom att gå in på www.forvaltarforum.se

Ska även försöka få med lite roliga anekdoter från mitt liv som fastighetskonsult i nu 20 år.

Tack Ove & Co på Förvaltarforum för förtroendet detta kommer bli sjukt kul!

https://forvaltarforum.se/2021/03/08/sa-lyckas-du-med-lokaluthyrningen/

PODD – Ett år med pendemi

I mitten av mars 2020 förändrades vår värld. Vi trodde att vi var trygga och säkra. Det var vi inte. Vi trodde att vi visste hur nästa år/månad/vecka/dag skulle se ut. Det gjorde vi inte. Vi trodde att vi hade koll. Det hade vi inte.

Men i det här avsnittet av Frontagepodden talar vi framtid! Gäster är krögaren Magnus Bergh, Restaurang Torsgatan och Folkparken tillsammans med Jimmie Hall, Realist Fastighetsutveckling som ger dig svaren du behöver för att bli framgångsrik post corona.

Lyssna på Spotify nedan

https://open.spotify.com/episode/4qBSjuhQF19mVB0GdrT63A?si=dM7m8-GVTB28Cj8F81LG4g

tjoNK!

tjoNK!

Plötsligt händer det!

Precis efter sommaren i år får jag ett samtal jag sett fram emot hela min yrkessamma tid som fastighetsutvecklare.

– Hej Jimmie det är Johan Ahnborg från arkitektbyrån Ahrbom & Partner här. Vi har ju jobbat ihop kring Gondolen-fastigheten åt Folksam. Eller inte du och jag men mina kolleger och du. De tyckte jag skulle ringa dig för att se om du har lust och tid att pitcha kring utvecklingen av NK Göteborg tillsammans med oss.

– Johan om du bara visste hur länge jag har väntat på ett samtal som detta?! Skitkul! Klart jag vill!

Från början pitchade 35 bolag.

10 fick gå vidare till intervju.

Nu är det endast 4 kvar som får gå vidare under våren i ett parallellt uppdrag. Vårt team är ett av dem!

Så kanske blir 2021 det år jag trodde 2020 skulle bli. Vem vet?! Men att det är en fruktansvärt bra början på 2021 det kan jag bara konstatera!

Så stolt över vårt team och jag ser verkligen fram emot denna utmaning tillsammans med gänget på Ahrbom & Partner nästa år!

De svartvita bilderna är lånade av gänget på AoP. Tack för det!

Vet inte om jag hinner med en till nyhet innan jul så jag passar på att önska Er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

ÄR DET STORM?!

– ÄR DET STORM?!
– Ja!
– HÅLL I HATTEN DÅ!

Ett exempel på en av de äldsta busringningarna jag känner till.

Om det är storm i den kommersiella fastighetsbranschen?! Inte än… Just nu är det vacuum dvs det händer i princip ingenting för man har svårt att sia om hur framtiden kommer se ut efter denna pandemi. Hyresgästerna tror att det är rea på lokaler och fastighetsägarna kommer inte sänka hyrorna förrän de verkligen måste (kan ta år).

Jag är inte bland de äldsta i fastighetsbranschen men jag har varit med om två tillfällen av vacuum och de kan hålla på mellan 6-24 månader. 6 månader för de snabbfotade fastighetsbolagen och 24 för de som är långsammare eller inte kan förändra sig pga sin ekomiska sits.

Jag är även väl medveten om att de som tidigt tagit in duktiga konsulter relativt snabbt även har klarat sig bättre då konsulterna oftast kan få fart på besluten genom att man som i mitt fall kan lyfta samt tvinga till beslut kring de absolut jobbigaste frågorna. Har man även nästan 20 år av kunskap i bagaget som jag bör det kunna hjälpa. Sist men inte minst kan man alltid om det behövs, skylla på konsulten.

Jag är inte känd för att vara den bekväma fastighetskonsulten. Jag slåss för mina idéer och jag skapar dem för mina uppdragsgivares bästa.

Det finns just nu en lucka för er fastighetsägare att anlita mig för första gången sedan jag startade Realist för över 6 år sedan. Ta gärna den möjligheten och jag kommer skapa förutsättningar för er att tillsammans med mig komma ut ur detta vacuum på bästa möjliga sätt.

Har inte mina kontaktuppgifter så hittar ni dem här längst ner på hemsidan.

Vill ni på under 2 minuter se exempel på vad jag har jobbat med under mina snart 20 år: Snabbstart (idag utan skägg)

Hoppas vi hörs framöver!

VLOGG 1 – Snabbstart

För att starta Vloggen på bästa sätt tänkte jag att jag snabbt skulle visa upp den mängd olika kommersiella fastigheter jag har haft äran att hyra ut, utveckla, konceptualiserat och skapat en profil för sedan starten hos JLL (Jones Lang LaSalle) 2001.

När jag skapade listan visade det sig att det va över 50 fastigheter och vi kunde tyvärr inte få med alla i denna vlogg… En del missade vi när vi körde runt i Stockholm och fastigheter som ligger i tex Lund, Norrköping, Eskilstuna och Tokyo va vi så klart tvungna att hoppa över denna gång.

Men som titeln beskriver detta är en snabbstart. Kommer gå in i mer detalj kring mitt jobb som uthyrare, fastighetsutvecklare och kommunikatör i kommande Vloggar.

Lyssna även in den senaste podden Tillsammans Ur Krisen för Frontage som jag precis medverkar i här: https://open.spotify.com/episode/2s5z…

Hoppas ni gillar!

Film, ljud och klippning: https://www.carolinamendozza.com/

https://www.youtube.com/watch?v=tYhWtR7VGfQ

Realist får nytt utvecklingsuppdrag av Folksam Fastigheter

Realist har fått äran att stötta Folksam i utvecklingen av Tranbodarne (Gondolen-fastigheten) i Slussen som står för en framtida omdaning. Uppdraget innefattar att hitta fram i en modernare produkt på ca 20.000 kvm som ska passa den framtida hyresgästen när Slussen står klar 2022.

Realist får fortsatt förtroende av SCUIS

Efter att framgångsrikt i nära samarbete med SCIUS hyrt ut och utvecklat fastigheterna nordicForum, kistaPark och kistaFaktory får Realist uppdraget att stötta SCIUS i utvecklings och uthyrningsmötet i 5 nya fastigheter. Fastigheterna är belägna i Lund, Norrköping, Västerås samt Alby och Årsta i Stockholm.

Arbetet kommer innefatta stöttning i profilering, konceptutveckling och uthyrningsstöd gentemot Newsec.

Realist får uthyrningsuppdrag av No18 Office & Lounge på Centralstationen

Realist Fastighetsutveckling har fått äran att hjälpa No18 med deras andra nyetablering i Stockholm. Det handlar om ett kontorshotell om ca 2 500 kvm som kommer att ha premiär den 1 juni 2016.